Visie

Kinderpraktijk Eindhoven Logo

Anders kijken

Ik help je anders kijken naar het gedrag van jezelf en je kindje. Het gedrag van je kindje en jezelf heeft invloed op elkaar. Gedrag waar we niet van bewust zijn, wordt bewust gedrag. Samen met jullie ga ik op zoek naar de betekenissen wat het gedrag van je kind kan zijn. Wat is jullie reactie hierop en hoe reageert jullie kindje erop.  en begrijpen waar dit vandaan komt. Vaak word je onbewust getriggerd door het gedrag van je kindje.

Verbinding

(jonge) kinderen zijn onlosmakelijk verbonden met hun ouders. Ouders weten onbewust hoe belangrijk hun rol is, waardoor ze graag een ‘goede’ ouder willen zijn. De druk die hierop ligt maakt de ouder kwetsbaar. De band die de ouder met zijn of haar kindje heeft is onmisbaar. Door op een speelse en plezierige wijze deze band te versterken, vergroot je het zelfvertrouwen bij je kindje en bij jezelf. Je leert weer beter te communiceren met elkaar en elkaar beter te begrijpen. Mijn visie is dat er een speciale band is tussen jou en je kindje en dat maakt dat jij je kindje tot in de detail kent. Door hierop in te zoomen en bespreekbaar te maken, kan ik samen met jou kijken hoe jullie elkaar weer kunnen begrijpen. Door in te zoomen op het verstevigen van de verbinding kunnen de problemen/ klachten minder worden.

Jezelf als spiegel

Ik geeft vaak aan dat kinderen jou spiegelen. Maar wat is dit nu? Tussen ouders en kinderen is er een onzichtbaar lijntje, waardoor kinderen ouders heel goed aanvoelen. Ze pikken onbewust de emoties en onrust van ouders op. Soms merk je ook wel dat als jij een slechte dag hebt, dat het gedrag van je kindje dan ook onrustig is of moeilijk te sturen. Als jij als ouder lekkerder in je vel zit en rust en balans ervaart dan gaat het met je kindje ook beter.

Kwaliteiten

Ik werk vanuit de kwaliteiten van zowel je kindje als jij als ouder. Iedereen heeft zijn kwaliteiten, maar soms doordat het gedrag op de voorgrond staat zijn we daar niet meer bewust van. Door samen op zoek te gaan wat je goed doet en daarin te geloven krijg je weer zelfvertrouwen.

 

© Kinderpraktijk Eindhoven 2023